knjizara.com
Body & Copper
pesme ljubavne o telu i bakru

Milan Lukić (autor)

Body & Copper
990 din
U korpu

Ne događa se često, zapravo kod nas – uopšte, da jedna knjiga poezije ugleda svoje drugo izdanje i to još obogaćena i engleskim prevodom stihova!
Nakon što je prvo izdanje planulo, a autor ovenčan najvećom pesničkom nagradom UKS-a „Milan Rakić“, imamo veliko zadvoljstvo da najavimo izlazak drugog izdanja ove nesvakidašnje zbirke poezije koja svojim kvalitetom, jezikom, snagom vizije, razigranošću jezika umnogome prevazilazi sve viđeno u modernoj poeziji. Sve što budete pročitali nakon ove zbirke biće vam dosadno, prazno, isprazno.
Direktnim, brutalni

m jezikom na tragu Bukovskog, poigravajući se ritmom, rimom, pravilima poput pravih modernista, garnirajući sve to „igrama“ – narodnim jezikom razbrajalica, poskočica i folklornih umotvorina – Lukić pravi maestralnu kompoziciju ovih pesama ljubavnih o telu i bakru što tvore čudesni amalgam Umetnosti reči.

“Milan Lukić ima u vidu nasleđe avangardnog pesništva i otuda svoje pesme, povremeno nalik na ogled o iskušavanju slobode, ne svodi na gotove modele, formule i standardizovanu poetiku... Pesme se otvaraju pred čitaocima nenadno, na mestima egzistencijalnim, u rečenicama preusmerenim ka kolokvijalnim sadržajima, a opet uzdignutim i spremnim iznad jednoznačnosti da bezbroj životnih detalja, prividno nevažnih, metaforički oplodi uprkos mnogih neproduktivnih poetskih činilaca...” (Radomir Andrić)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Filip Višnjić; 2. izdanje, 2014; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 121 str.; 978-86-6309-072-9;