Body & Copper

pesme ljubavne o telu i bakru

Milan Lukić (autor)

Body & Copper

841 din

Stara cena: 990 din

U korpu

Ne događa se često, zapravo kod nas – uopšte, da jedna knjiga poezije ugleda svoje drugo izdanje i to još obogaćena i engleskim prevodom stihova!
Nakon što je prvo izdanje planulo, a autor ovenčan najvećom pesničkom nagradom UKS-a „Milan Rakić“, imamo veliko zadvoljstvo da najavimo izlazak drugog izdanja ove nesvakidašnje zbirke poezije koja svojim kvalitetom, jezikom, snagom vizije, razigranošću jezika umnogome prevazilazi sve viđeno u modernoj poeziji. Sve što budete pročitali nakon ove zbirke biće vam dosadno, prazno, isprazno.


Direktnim, brutalnim jezikom na tragu Bukovskog, poigravajući se ritmom, rimom, pravilima poput pravih modernista, garnirajući sve to „igrama“ – narodnim jezikom razbrajalica, poskočica i folklornih umotvorina – Lukić pravi maestralnu kompoziciju ovih pesama ljubavnih o telu i bakru što tvore čudesni amalgam Umetnosti reči.

“Milan Lukić ima u vidu nasleđe avangardnog pesništva i otuda svoje pesme, povremeno nalik na ogled o iskušavanju slobode, ne svodi na gotove modele, formule i standardizovanu poetiku... Pesme se otvaraju pred čitaocima nenadno, na mestima egzistencijalnim, u rečenicama preusmerenim ka kolokvijalnim sadržajima, a opet uzdignutim i spremnim iznad jednoznačnosti da bezbroj životnih detalja, prividno nevažnih, metaforički oplodi uprkos mnogih neproduktivnih poetskih činilaca...” (Radomir Andrić)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Agencija Filip Višnjić; 2. izdanje, 2014; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 121 str.; 978-86-6309-072-9;