Bio jednom jedan čovek

Irina B. Marković (autor)

Bio jednom jedan čovek

554 din

Stara cena: 693 din

U korpu

„Priča o Čoveku Irine Marković, priča je o jednom gradskom slabiću za kojeg ćemo odmah reći ”edipovac” i prestati da navijamo za njega već posle pete strane. Ali, nakon pete,počećemo da brinemo za njega, kada ga autorka pošalje u široki svet o kojem junak ne zna ništa i snalazi se kao delfin među ajkulama od emigranata, mutnih tipova,preprodavaca droge, maskiranih podvodača i karikirano prestavljenih sektaša, o kojima naš svet mnogo voli da razmišlja i smatra ih Templarima (šta god mu to značilo).

Takomek i nesposoban momak iz grada koga su devojke volele do smrti razorenih srdaca, a hranila majka, postaje žrtva jedne dublje, kolektivne zablude i tako postaje arhetip. Naš čovek, nesvestan sebe i svoje vrednosti kao i vrednosti onoga što ima, hrli kao besomučnik u nekakav Svet koji idealizuje, a koji ga zatim iz sebe izbacuje potrošenog, nikakvog i sada zaista ni za šta sposobnog.
Uz ljubavne, krimi, nadrealne i neočekivane obrte, to sve čini jedno štvo koje i zabavlja i zabrinjava. Toplo preporučujem ovu neobičnu knjigu.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Binder; 2014; Broširani povez; ćirilica; 17 cm; 284 str.; 978-86-89259-15-5;