knjizara.com
Bićete kao bogovi

Erih From (autor)

Bićete kao bogovi
rasprodato

Podnaslov Fromove knjige "Bićete kao bogovi", glasi: "Radikalno tumačenje Starog zaveta i njegove tradicije".
U čemu je Fromova radikalnost? Najkraće, u tome da je, prema ovom poznatom humanističkom psihoanalitičaru, drevni zbornik jevrejskih svetih spisa - poznat po pričama o horovitom, osvetoljubivom i strogom Jahveu i drevnom principu odmazde, "oko za oko zub za zub" - zapravo, dobrim svojim delom, jedna "revolucionarna", antiautoritarna i emancipatorska knjiga! "

stari zavet je revolucionarna knjiga; tema joj je oslobađanje čoveka od rodoskrvne vezanosti za rodbinu i zemlju, od potčinjenosti idolima, ropstvu, od moćnih gospodara, koje vodi sloboda pojedinca, nacije i celog čovečanstva", piše From.

Autor:
Erih From svakako spada među najznačajnije predstavnike humanizma XX veka. Dvadeset godina nakon smrti njegov uticaj je i dalje prisutan širom sveta, a dela su mu prevedena na sve značajnije svetske jezike i objavljivana u višemilionskim tiražima. Čvrsta vera u život i u čoveka, koja prožima celokupno Fromovo delo izražena je u njegovim idejama o organizaciji i razvoju privrede, društva, politike, nauke i kulture na humanističkim principima. Ona prelazi i na njegove čitaoce i daje im podstrek u sopstvenim traganjima za umećem življenja.


Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija , , Filozofija , , Psihologija

Izdavač: Clio; 2000; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 235 str.;