knjizara.com
Betmen - Povratak mračnog viteza

Klaus Dženson, Frenk Miler, Lin Varli (autor)

Betmen - Povratak mračnog viteza
2639 din
Stara cena: 3299 din
U korpu

Najbolja priča o Betmenu svih vremena i, po mišljenju mnogih, najbolji strip-roman svih vremena!
Priča koja je superherojski strip uvela u novo, mračno doba!
Prošlo je deset godina otkako je Betmen odložio svoj kostim i povukao se iz javnosti, a Gotam Siti je još dublje ogrezao u dekadenciju i bezvlašće. Ali sad, kad je svom gradu najpotrebniji, Mračni Vitez vraća se na velika vrata. Uz njega je Keri Keli, tinejdžerka u ulozi nove Robin, i taj dvojac će udariti pravo na ulice, kako bi okončao strahovladu nove generacije kriminalaca, bande poznate kao Mutanti, koja je zavladala gradom... Ali hoće li B

etmen uspeti da se izbori sa sasvim novom pretnjom – sa svetom koji ne samo što ga ne želi već ga smatra gorim od njegovih najgorih neprijatelja? I, što je još važnije: hoće li iko preživeti predstojeći okršaj u nezvaničnom ratu supersila – sukobu onih koji su se nekad nazivali najvećim herojima na svetu?
Ovaj mini-serijal Frenka Milera, jednog od najznačajnijih savremenih stripskih stvaralaca, prava je revizionistička saga koja je legendarnom osvetniku ulila snagu vagnerijanskog mita… Uticaj ovog stripa na sam medij, ali i na mnoge druge umetnosti, ogroman je, a čak i danas ovo delo presudno utiče na estetiku najboljih ostvarenja devete i sedme umetnosti.
Ovo izdanje, pored originalnog serijala, sadrži bogat dodatni sadržaj koji čitaocu, kroz prateće tekstove i kolekciju kod nas dosad neobjavljenih skica, ilustracija i naslovnica, nudi uvid u kreativni proces Frenka Milera i Klausa Jansona.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi , Betmen
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Čarobna knjiga; 2020; Tvrd povez; latinica; 35 cm; 224 str.; 978-86-7702-782-7;