knjizara.com
Bankarsko računovodstvo - Primeri - Zadaci - Testovi

Radojko Lukić (autor)

Bankarsko računovodstvo - Primeri - Zadaci - Testovi
1568 din
U korpu

Problematika bankarskog računovodstva izložena je kroz praktične primere, sa detaljnim objašnjenjima i elementima teorije.
Ovakav modelski pristup omogućuje da se što lakše shvati složenosti ove problematike i pravilno rešavanje praktičnih problema računovodstva u bankama. Adekvatan način njihovog rešavanja je bitna pretpostavka uspešnog bankarskog menadžmenta. Ovo, stoga, što se sve odluke u banci baziraju na odgovarajućim računovodstvenim informacijama. One moraju biti kreirane prema vrstama odluka koje se donose u bankama.
U ovoj knjizi

izložene su samo specifičnosti bankarskog računovodstva kroz praktične primere, sa detaljnim objašnjenjima i elementima teorije.
Zajednička problematika svih (granskih) računovodstva (industrijsko, trgovačko, poljoprivredno i dr.) je iz tih razloga izostavljena. Pretpostavka za što lakše shvatanje izložene problematike u ovoj knjizi je poznavanje osnova računovodstva, teorije i analize bilansa, poslovnih finansija, berzanskog poslovanja, finansijske matematike i bankarstva.
Knjiga je prvenstveno namenjena studentima ekonomije, budućim bankarskim menadžerima. Ona, isto tako, može korisno da posluži i svima onima koji se interesuju - teorijski ili praktično - za ovu problematiku računovodstva.
Praktičarima - posebno kao "vodič" za uspešno rešavanje konkretnih računovodstvenih problema u bankama kao ključne pretpostavke za donošenje adekvatnih poslovnih odluka na bazi odgovarajućih računovodstvenih informacija.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Bankarstvo , Knjigovodstvo , Novac
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 9. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 286 str.; 978-86-403-1135-9;