knjizara.com
Bakarni bubnjevi

Miomir Petrović (autor)

Bakarni bubnjevi
rasprodato

Jednostavno preseljenje glavnog junaka ovog romana - sa Topličinog venca na Donji Dorćol - otvara potpuno drugačiju vizuru pri sagledavanju njegovog rodnog Beograda. Šta je to što povezuje gradove Volos u Grčkoj, Bandirmu u Turskoj, Kutajš u Gruziji, Ćivitavekiju u Italiji, Ganzu u Tunisu i Beograd? Da li su osnivači upravo ovih gradova bili u nekom tajnom dosluhu i sa kakvim ciljem?
Bakarni bubnjevi su roman o alternativnoj istoriji Beograda koji čitaocu pruža uvid u celokupnu paletu istorijsko/etničko/religijskog kaleidoskopa našeg glavnog grada. Pisac Miomir

Petrović, nakon Lisičjeg ludila, Staklene prašine, Libanskog leta i Persijskog ogledala, romanom Bakarni bubnjevi otvara novu dimenziju koja govori o mogućim razlozima za osnivanje naše prestonice, upućujući nas - u stilu New Gothic pripovedanja – ka novoj verziji prošlosti ali i budućnosti Beograda.
U rasponu od hiper-realizma do fantastike sa elementima horora, kroz ovaj roman prolaze utvare i ljudi od krvi i mesa, beogradski intelektualci i plaćene ubice, državni službenici i antički junaci, podanici mnogih carstava kojima je pripadala naša prestonica - i kojima će tek pripadati. Da li nas već sutra očekuje ulični građanski rat, borba za svaku ulicu konvencionalnim ili energetskim oružjem, kakve veze sa tim okršajem imaju (ili će imati) tajne organizacije, da li je vanredno stanje stvar našeg fatuma mnogo više nego geopolitike? Na ta i mnoga druga pitanja pokušava da odgovori ovaj metafizički triler, najnoviji roman iz manufakture priča Miomira Petrovića.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman , Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2009; latinica; 20 cm; 312 str.; 978-86-521-0250-1;