knjizara.com
Au soleil couchant - U suton
francusko-srpsko izdanje

Jelena Dimitrijević (autor)

Au soleil couchant - U suton
1540 din
U korpu

„Monografija Au Soleil Couchant – U suton Jelene J. Dimitrijević od izuzetnog je značaja za osvetljavanje frankofonog bilingvizma srpske kulture u prvoj polovini dvadesetog veka. Predstavlja nezaobilazno uporište za prepoznavanje evropskih aspekata identiteta u našoj kulturnoj tradiciji, kako kod obrazovanih pojedinaca, tako i u srpskoj kulturi kao celini.”
Dr Jelena Pilipović, redovna profesorka Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

„Do sada malo poznata poezija Jelene J. Dimitrijević predstavljena je u ovoj knjizi iz perspektive doba u kom je nastajala, ali i iz savremene vizure i sadašnjeg značaja spone između srpske i francuske kulture.”
Dr Dubravka Đ

urić, redovna profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum

„Dvojezična monografija Au Soleil Couchant – U suton Jelene J. Dimitrijević jedinstven je doprinos srpskoj filologiji, tekstologiji i istoriji književnosti. Ova publikacija je značajan izvor za dalju književnu analizu i širu čitalačku recepciju Jelene J. Dimitrijević.”
Dr Milica Vinaver Ković, docent Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

„Rukopis knjige Au Soleil Couchant – U suton velike srpske književnice prve polovine 20. veka Jelene J. Dimitrijević, obuhvata poeziju, tačnije 31 pesmu (1768 stihova) na francuskom jeziku, nastalu u periodu između 1926. i 1932. godine, pisanu u stilizovanom slobodnom stihu, a čiji su glavni motivi isti oni koji su njena preokupacija i u proznim i putopisnim delima: Orijent, francuska kultura, feminizam, ljubav, putovanje, autobiografsko i slično.”
Dr Nikola Bjelić, docent Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu


Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu; 2020; Broširani povez; latinica; 24 cm; 273 str.; 978-86-6153-631-1;