knjizara.com
Astrologija i evolucija
tajne prorokovanja

Žarko Sremac (autor)

Astrologija i evolucija
880 din
U korpu

Knjiga Žarka Sremca ima za cilj podizanje svesto o astrologiji i njenim konceptima i vrlo opširno se bavi indijskom astrologijom. Čitaoci imaju priliku da se na zanimljiv način upoznaju sa solarnim zodijačkim sistemima i njihovim korišćenjem u hindusitičkoj astrologiji.
Kad se pomene „evolucija”, obično se pomisli na Čarlsa Darvina i njegovu teoriju. Međutim, evoluciju je potrebno shvatiti u širem smislu. Teorija evolucije je jedna od najbolje potvrđenih teorija moderne nauke. Tragovi iz prošlosti nam pokazuju kako se i kojim linijama evolucija odigravala u prošlosti i kako je ona upravljala razvojem života na Zemlji.
Razvoje života u

pravljaju neumitni zakoni prirode – isti zakoni koji kontrolišu kretanje planeta, fuziju u zvezdama, isparavnje i kondenazaciju vode i sve ostale procese koji postoje u prirodi.
Mesečeva orbita oko Zemlje seče ekliptiku u dve tačke. Ove dve tačke su čvorovi Meseca. Severni čvor Meseca (Rahu) je mesto gde Mesec prelazi s juga na sever, nazvan uzlazni čvor. To simbolizuje rođenje u materijalnoj manifestaciji. Južni čvor (Ketu) je mesto gde Mesec prelazi sa severa na jug, nazvan je silazni čvor. To simbolizuje napuštanje materijalnog nivoa za duhovno carstvo. Tako nas Rahu vodi u fizički svet i Ketu nas vodi iz njega. Sve ovo predsatvlja cikluse rođenja i smrti u i iz ovog sveta. – iz knjige

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Astrologija
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 308 str.; 978-86-515-1608-8;