knjizara.com
Ana

Nikolo Amaniti (autor)

Ana
rasprodato

U svom novom romanu Nikolo Amaniti upućuje ubojitu kritiku korporacijskom globalizmu koji vlada svetom, i opominje čovečanstvo da će uskoro nestati ako se tome prepusti i ne usprotivi.
Ana i njen brat zajedno sa ostalom decom tumaraju rodnom Sicilijom, jedu brendirane slatkiše i konzerviranu hranu boreći se da prežive, mada znaju da im je životni vek ograničen do sticanja polne zrelosti, u četrnaestoj godini. Kada je pre četiri godine virus iz Brisela zarazio čitavu planetu, pokosivši celokupno odraslo stanovništvo, preostala su samo deca.

Organi

zujući se kao dečje horde i dečja prvobitna društva u kojima mitovi o obrednom spasenju i prinošenju žrtava održavaju duh, ovi izgubljeni i ostavljeni mali stanovnici kao da započinju civilizaciju ispočetka, ali ne čine ništa novo i drugačije.

Prolazeći korz niz avantura i opasnosti, spoznajući i ljubav i prijateljstvo, Ana odrasta i sazreva. Da li će zadržati svoj odrasli život – Amaniti nam ne ostavlja mnogo nade. Dok su junaci nekadašnjih bajki obuvali cipele od sedam milja, Ani i njenom bratu nudi se spasenje uz pomoć još jednog globalnog brenda. I oni odlaze – možda u večnost, možda u neku novu korporacijsku budućnost...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Plato; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 289 str.; 978-86-447-074-2;