knjizara.com
Allegro pastell

Lajf Rant (autor)

Allegro pastell
899 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Spisateljica Tanja Arnhajm za nekoliko nedelja puni trideset. Njen pet godina stariji dečko, uspešni veb-dizajner, Žerom Dajmler, živi u Majntalu na pet i po sati vožnje od Berlina i Tanje, u vikendici svojih roditelja i nastoji svoj život da shvati kao duhovni preobražaj. Njihova veza na daljinu deluje savršeno. Tokom nedelje se dopisuju preko telefona, a sastaju se svakog vikenda i uživaju u svim onim stvarima, dobrim i lošim, u kojima uživaju njihovi vršnjaci: seksu, klabingu, muzici, lakim drogama, kafama s prijateljima, džogingu, meditaciji, beskrajnim e-dopisivanjima i uzbudljivim ljubavnim susretima. Roditelji, p

rijatelji i depresivna sestra sa svojim problemima povremeno remete njihov skoro savršeni svet, ali Žerom i Tanja uglavnom uspevaju da prevaziđu te životne zamke. Ipak, želja da sačuvaju svoju vezu na daljinu, a da se to ne pretvori u ustajalost ili egzistencijalno bolno iskustvo, ljubavni par stavlja pred veliki izazov.
Allegro Pastell je namačka Lovestory, priča o jednoj gotovo običnoj vezi i njenim preobražajima, savršeni odraz vremena (radnja romana počinje u proleće 2018). Lajf Rant tematizuje i preispituje univerzalna, večna pitanja ljubavi, odnosa među ljudima i suštinskih određenja epohe u kojoj živimo. Jedan je od najnagrađivanijih mladih nemačkih pisaca koji je sa samo četiri romana uspeo već da stekne kultni status kod čitalaca i književne kritike.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Blum izdavaštvo; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 250 str.; 978-86-6070-007-2;