knjizara.com
100 % pamuk

Ivana Simić Bodrožić (autor)

100 % pamuk
rasprodato

Nakon velikog uspjeha romana Hotel Zagorje (u Hrvatskoj prodan u 20 000 primjeraka te preveden na njemački, francuski, češki i druge jezike) u kojem se bavila ratnom dramom i njezinim razornim posljedicama na život generacije odrasle u ratu, nova knjiga Ivane Simić Bodrožić 100% pamuk, donosi nam 15 izvrsnih priča o životu žena u tranzicijskom društvu Hrvatske.
U svakoj od njih autorica se bavi intimnim obiteljskim dramama, minuciozno i psihološki iznijansirano razotkriva slojeve obiteljskih odnosa koji posredno govore i o neuspješnoj transformaciji društva. Roditelji i djeca, susjedi, supružnici, ljubavnici... čine mikrokozm

os ovih priča, ispričanih iz prespektive glavnih junakinja. Autorica nas uvodi u intimne svjetove junakinja u prijelomnim trenucima njihova života, a te rubne situacije, na prvi pogled svakodnevne, u pitanje dovode njihov identitet, preoblikuju sve dosadašnje spoznaje, stavove i njih same, čine okosnicu priča te otvaraju prostor za tihe pobune i opasnepromjene.

Sudbine njezinih bolno (ne)uklopljenih junakinja pokazuju nam ono čemu svjedočimo svakodnevno; niti jedna emancipacija ne prolazi nekažnjeno.

Intimni ponori koje pred nama otvara Ivana Simić Bodrožić mogu nas uznemiriti, ali istodobno jamče čitalački užitak.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: VBZ; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 140 str.; 9789533046198;