100 jednostavnih tajni srećnih ljudi

šta su naučnici otkrili i kako to možete iskoristiti

Dejvid Niven (autor)

100 jednostavnih tajni srećnih ljudi

rasprodato

Naučnici su čitave karijere proveli istražujući šta to ljude čini srećnima. Ali skrivena u nejasnim naučnim žurnalima i izveštajima, njihova otkrića nisu uvek dostupna običnim ljudima. I evo konačno u ovoj knjizi, sociolog i psiholog dr Dejvid Niven, pročišćuje naučnički i nerazumljivi žargon preko hiljadu najboljih i najvažnijih istraživanja o sreći, i pretvara ga u lako razumljivu zbirku saveta.
VERUJTE U SEBE: Kod ljudi svih uzrasta i svih grupa ustanovljeno je da čvrsto verovanje u sopstvene sposobnosti podiže nivo zadovoljstva životom za oko 40 procenata i čini nas srećnima istovremeno i kod kuće i na poslu.


ISKLJUČITE TV: Previše gledanja televizije može utrostručiti našu glad za posedovanjem stvari, što umanjuje lično zadovoljstvo za oko 5 procenata, za svaki sat koji provedemo gledajući je.
NEMOJTE ZABORAVITI DA SE ZABAVITE: Zabavljanje je jedan od pet najvažnijih faktora koji utiču na vođenje zadovoljavajućeg života. Za one koji provode neko vreme isključivo se zabavljajući, za 20 procenata je veća verovatnoća da će se osećati srećnim svakog dana, a za 36 procenata je veća verovatnoća da će biti zadovoljni svojim godinama i statusom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija uspeha , Sreća , Volja , Praktična filozofija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Lib; 2008; Broširani povez; latinica; 19 cm; 203 str.; 978-86-84313-43-2;