knjizara.com
U raljama besmisla

Vladimir Prvulović (autor)

U raljama besmisla
1071 din
Stara cena: 1190 din
U korpu

Pred vama je knjiga sabranih stotinu kolunmi prof. dr Vladimira Prvulovića, koji zanimljivo, ubedljivo i argumentovano, s finom ironijom pokatkad, definiše svoj stav, verujući da će doprineti da se ponešto bolje razume u ovom zamršenom svetu.

Umesto ovlašćenih i nadmenih političkih analitičara, koji su deo aparata za odlučivanje i rasuđuju na osnovu logike odgovornih, autor ove knjige je, kao samostalni kolumnista Politike, analizirao aktuelne društvene, političke i ekonomske teme.

Na bazi svojih dugogodišnjih naučnih saznanja, profesorskih iskustava na našim i fakultetima u Engleskoj i Francuskoj i diplomatske karijere u Maliju, Beču i Parizu. Makar i sa vremen

skim razmakom, naši čitaoci imaju pravo da saznaju više o svojoj i sudbini svoje države i zagrebu ispod zvaničnih saopštenja i analiza.

Nadamo se da ćete, nakon čitanja ovih redova, bolje razumeti uslove, razloge i posledice odluka evropskih i međunarodnih moćnika, kao i našeg državnog vrha. Kao i izazove pred kojima je naše društvo u tranziciji, u okviru nekontrolisane globalizacije i jednopolarnog sveta, previranja u regionu i Kosovskog pitanja, pritiske, nepravde i štete koja nam je naneta u prethodnim godinama i decenijama.

To su, bolna, ali neophodna saznanja za sadašnje i buduće generacije. Otuda i naslov ove knjige koja treba da nas uvede u ozbiljnije razumevanje naše i stvarnosti sveta u kome živimo.

Srećno vam čitanje, dragi budući čitaoci.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija , Evropska unija , Međunarodni odnosi
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2023; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 319 str.; 978-86-515-2096-2;