knjizara.com
Tvoje poreklo nije tvoja sudbina

Vijena Feron (autor)

Tvoje poreklo nije tvoja sudbina
880 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Kada ne osećate da vredite u samoj svojoj srži, onda ne osećate da zaslužujete da vam se dešavaju dobre stvari.

Iz pera Vijene Feron, licenciranog bračnog i porodičnog terapeuta i stručnjaka za veze, koja je izuzetno popularna na Instagramu (@mindfulmft), gde ima više od 683.000 pratilaca, dolazi nam ovaj vodič za razumevanje i isceljivanje rana stvorenih u porodičnom okruženju, koje predstavljaju osnovu našeg odnosa prema sebi, drugima i svetu koji nas okružuje.

Niko od nas nije imao savršeno detinjstvo - svi smo usvojili obrasce ponašanja koji nam ne koriste, već možda čak i štete. Ipak, ne moramo da se pomirimo s tim, kaže Vijena Feron. Naša prošlost stvara

te obrasce, ali mi ih možemo promeniti ako posedujemo odgovarajuće znanje i alate.

U ovoj knjizi autorka razotkriva proces isceljivanja naših korena kako bi nam pomogla da razumemo porodicu iz koje smo potekli i u kojoj smo odrasli, i ispitamo šta je u tom sistemu funkcionisalo, a šta nije. Sav neisceljeni bol koji smo tada osećali (naše rane) manifestuje se u našem ponašanju u odraslom dobu na iznenađujuće načine, počev od izazova na poslu pa do problema u odnosima s drugima. Ipak, naoružani znanjem o svojoj prošlosti, možemo da promenimo svoje ponašanje da bismo poboljšali odnose s drugima i svoj život kako sada tako i u budućnosti.

Nije bitno da li decenijama idete na psihoterapiju ili smatrate da ona nije za vas. Nije važno da li ste imali divno ili užasno detinjstvo - vi možete da napravite promene i razrešite stvari iz prošlosti kojima je potrebna vaša pažnja.

Pomoću vođene introspekcije, ličnih iskustava, priča klijenata, primera načina za vođenje teških razgovora i radnih listova koji dopunjuju svako poglavlje, knjiga Tvoje poreklo nije tvoja sudbina naučiće vas kako da odbacite štetne porodične obrasce i pomoći vam da se oslobodite i da živite i volite onako kako želite.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samospoznaja , Disfunkcionalna porodica
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Publik Praktikum; 2024; Broširani povez; latinica; 23 cm; 249 str.; 978-86-6152-182-9;