knjizara.com
Poslednje umetničko delo

Sofija Lundberj (autor)

Poslednje umetničko delo
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Poslednje umetničko delo Hane Stiltje na prvi pogled uopšte nije impresivno. Svetski priznata umetnica izložila ga je u Muzeju moderne umetnosti u Stokholmu. Galerijom se razleže žamor razočaranih posetilaca. Umesto izuzetne slike ili skulpture poput onih po kojima je poznata, ona gledaocima prikazuje komodu napravljenu od otpadaka i smeća. No pažljivi posmatrač shvatiće da to nisu nasumično odabrani odbačeni komadi. Deo po deo, otkriva se priča skrivena u neredu – priča o deci koju su izdali roditelji, o institucijama koje nisu zaštitile napuštenu decu, o svima koji su sklanjali pogled od nesreće najmlađih.

Poslednje um

etničko delo Hane Stiltje otkriće još nešto – snagu da se pogleda pravo u oči nesreće, ljubav jaču od krvne veze i hrabrost da se učini sve za dobrobit drugih. Jer šta je bitnije i vrednije: čin umetnika koji je u središtu pažnje ili svakodnevna pažnja bližnjeg?

Sofija Lundberj ponovo pokazuje jedinstvenu sposobnost da nas gane i probudi u nama emocije o kojima ćemo još dugo razmišljati.

„Izuzetno! Kao da vas Sofija Lundberj polako i nežno ogrće najfinijim pamukom. Knjiga koja daje nadu i stvara osećaj topline.“
– Fönstert

„Upečatljiva priča o junakinji, o snazi umetnice i moći ljubavi. Priča koja se preliva životnom nepokolebljivošću.“
– Femina

„Predivna priča o deci, porodičnim vezama i ljubavi. Roman koji nećetwe ispustiti iz ruku.“
– M-Magasin

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Skandinavska književnost , Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 405 str.; 978-86-521-5072-4;