knjizara.com
Porodična tragedija

Matijas Edvardson (autor)

Porodična tragedija
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Troje mladih ljudi
Dva ubistva
Samo jedna istina

Bil je samohrani otac osmogodišnje devojčice. Zbog novčanih neprilika prinuđen je da primi podstanara. U njegov stan će se tako useliti Karla, devojka koja napušta majku narkomanku na dalekom severu Švedske ne bi li studirala pravo u Lundu.

I Karli nedostaje novca pa prihvata posao čistačice u raskošnom domu Stivena i Regine Riter. Ubrzo shvata da je nešto pošlo naopako u životu uglednog lekara i njegove supruge. Zbog čega bi inače Regina provodila dane zatvorena u svojoj mračnoj spavaćoj sobi?

U međuvremenu, Dženika shvata da je upala u kolotečinu. Ima trideset godina

, nije udata i nema karijeru. Kada upozna Stivena Ritera na Tinderu, kao da joj se konačno sreća osmehnula. Upušta se u burnu letnju avanturu, ali primećuje da se Stiven ponekad čudno ponaša.

Krajem leta Stiven i Regina Riter biće ubijeni u svojoj kući, a Bil uhapšen.

Kroz naizmenične glasove Bila, Karle i Dženike, Edvardson nam predstavlja obične ljude u neobičnim okolnostima. Veliki majstor skandinavskih trilera ponavlja svoje sjajno umeće – Porodična tragedija je napeta, majstorski isprepletena priča o zavisnosti, pravdi i ponekad veoma tankoj liniji između ispravnog i pogrešnog.

„Edvardson je nenadmašan u psihološkom portretisanju svojih junaka. Nastala iz očaja likova, atmosfera koju gradi i koja kulminira zločinom neće vam dozvoliti da se odvojite od knjige.“
– PRO Magazine

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Triler , Švedska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2024; Broširani povez; latinica; 20 cm; 400 str.; 978-86-521-5146-2;