knjizara.com
Neslana so

Ljubomir Simović (autor)

Neslana so
765 din
Stara cena: 850 din
U korpu

U „Neslanoj soli“ pribrani su tekstovi različite vrste, pisani različitim povodima, ali se za sve njih može bez ostataka reći da su aktivan, neuvijen, razložan odgovor crnim paradoksima naše hronično krizne, ubeskraj trajuće, mahom neregularne političke i kulturne svakodnevice, a ujedno i njen komentar i njena analiza.
Zašto nam se dešava sve ono čime nas već decenijama istorija i politika u Srbiji (i svetu) neprestano „daruju”? I zašto, prema akade

miku i pesniku Ljubomiru Simoviću, živimo vreme „neslane soli”; da li smo ga i zbog čega zaslužili, da li smo po sili inercije rđave prošlosti, još rđavije savremenosti i najrđavijeg političkog delanja na njega osuđeni, ili smo, naprosto, za njega sudbinski predodređeni?
Refrenično se nabrajaju i razgrađuju apsurdi koje ovdašnja vlast, omamljena samodovoljnošću, ne prestaje da proizvodi, slobodna od odgovornosti ili poštovanja moralnih principa; populizam, gluvilo za argumentovano upućene kritike, bahatost i arogantnost, kao i neskriveni lični pragmatizam ključne su njene odlike. I iz „Neslane soli“, kao i iz prethodnih Simovićevih knjiga naznačene vrste, pomalja se slika Srbije iz poslednjih decenija prošlog i prvih decenija našeg veka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Književnici
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Vukotić media; 2023; Broširani povez; ćirilica; 22 cm; 216 str.; 978-86-81510-66-7;