knjizara.com
Najveća predstava na Zemlji
dokaz za evoluciju

Ričard Dokins (autor)

Najveća predstava na Zemlji
rasprodato

U godini u kojoj se obeležavaju dva važna jubileja – 200 godina od rođenja Čarlsa Darvina i 150 godina od prvog izdanja njegovog kapitalnog dela Postanak vrsta, u svim boljim svetskim knjižarama pojaviće se nova knjiga Ričarda Dokinsa u prevodima na više od dvadeset jezika, među kojima je i srpski. Najveća predstava na Zemlji je knjiga u kojoj Dokins na jasan i razumljiv način prikazuje teoriju evolucije, objašnjava kako smo do nje došli i na kakvim dokazima počiva ova filigranska naučna građevina. Razotkrivajući mn

ogo puta ponovljenu frazu da je teorija evolucija „samo teorija“, Dokins najpre ukazuje na značenje reči teorija, naglašavajući da je nauka sazdana od teorija kao skupova tvrdnji koje su potkrepljene opažanjima, proverljive su i daju tačna predviđanja. Teorije su, zapravo, najveća dostignuća nauke, a teorija evolucije jedan je od najvrednijih dragulja u raskošnoj naučnoj zbirci.
Obilato koristeći svoju sposobnost razložnog i sistematičnog izlaganja naučnog štiva jednostavnim književnim jezikom, Ričard Dokins je ponovo ispisao stranice koje će čitaoce oplemeniti lepotom naučnog pogleda na svet. One svedoče i o piščevoj velikoj ljubavi prema saznavanju i učenju, kao najuzbudljivijim životnim poduhvatima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Evolucionizam
Ostali naslovi iz oblasti: Biološke nauke

Izdavač: Heliks; 2009; Broširani povez; latinica; 24 cm; 464 str.; 978-86-86059-15-4;