knjizara.com
Muški mozak

Luen Brajzendin (autor)

Muški mozak
1870 din
U korpu

Šta muškarca čini muškarcem?
"Żene mogu da vole mukarce, żive sa njima, rode im potomke, ali tek treba da ih razumeju. "
U żeljno očekivanom nastavku bestselera Żenski mozak, dr Luen Brajzendin skreće pażnju na muški mozak, pokazujući nam da je "muška realnost" fundamentalno različita od żenske, u svakoj fazi żivota, od najranijeg detinjstva do starosti. Od osme nedelje nakon začeća, muški mozak je natopljen dovoljnom količinom testosterona tako da radikalno menja svoju strukturu. I tokom żivota, mušk

i mozak će biti oblikovan i promenjen od strane gena i polnih hormona, što dovodi do ponašanja koje naizmenično privlači i razdrażuje, intrigira i odbija żene – i da i dalje ostane misterija i za same muškarce.
U Muškom mozgu, dr Brajzendin pruża fascinantan uvid u żivote dečaka i muškaraca. Zašto dečaci pronalaze beskrajnu zabavu u čisto fizičkim aktivnostima? Zašto se tinejdżeri emotivno povlače u sebe? Kao mladići oni prosto slede seksualni nagon, kao zreli ljudi obuzeti su svojom profesionalnom karijerom i mestom u hijerarhiji, a kada kao dede otkriju svoju neżnu stranu, svi se pitamo šta je to što u osnovi povlači pozadinske konce u njihovim biološkim imperativima?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Muškarci , Mozak , Psihofiziologija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Sezam book; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 157 str.; 978-86-6105-033-6;