knjizara.com
Inovirajte ili izumrite
konkurentska prednost u eri disrupcije

Ram Čaran, Ger Viligan (autor)

Inovirajte ili izumrite
704 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Kako da steknete prednost u digitalnoj eri?
Stari način stvaranja kompetitivne prednosti u biznisu – kao što je kopanje rovova kako biste se odbranili od konkurencije – postao je opasan. Divovi poput Amazona i Alibabe kreiraju ogromna nova tržišta vešto kombinujući alate, poput mašinskog učenja i oštroumnog vođenja biznisa, što donosi nova iskustva korisnika, a ujedno i kolosalne zarade deoničarima.
Šačica tradicionalnih kompanija, uključujući i Fidelity Investments, Walmart i B2W, prihvatila je novi pristup osnaženju poslovanja. Većina drugih se, međutim, zaglavila – a vreme ističe.

Ram Čaran – autor

bestselera i savetnik nekih od vrhunskih direktora i upravnih odbora – u ovom divnom, pristupačnom vodiču redefiniše kompetitivnu prednost za doba u kome je digitalno na prvom mestu, nudeći set novih pravila radi:
• stvaranja ekosistema s partnerima kao trećom stranom kako bi se načinio preokret u iskustvu korisnika i kako bi se ono personalizovalo;
• osposobljavanja timova fokusiranih na jedan zadatak, čime se gradi „društveni motor” koji pokreće konstantne inovacije, brzo izvršenje i zadovoljstvo korisnika;
• privlačenja sponzora koji shvataju da će se plaćanje unapred pretvoriti u mašinu za pravljenje novca.

S mnoštvom priča koje zaviruju iza zavese digitalnih džinova, kao i tradicionalnih kompanija koje su transformisale vlastitu organizaciju, ova knjiga nudi konkretne savete i metode kako bi vam pomogla da pokrenete nova tržišta i modele zarade.
Takmičenje sa digitalnim gigantima može izgledati obeshrabrujuće, ako ne i nemoguće. Svaka kompanija u stanju je da obezbedi snažne kompjuterske procesore. Tradicionalne kompanije, ali i početnici, mogu steći veliku kontrolu ukoliko od ovih digitalnih pobednika pozajme strategije. Bilo da sedite u direktorskoj kancelariji, bilo da mozgate o sledećoj novoj ideji u svojoj garaži, ova knjiga biće vam izvanredan vodič za stvaranje kompetitivne prednosti u današnje digitalno doba.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Konkurentnost , Poslovni uspeh , Inovacije
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Publik Praktikum; 2023; Broširani povez; latinica; 23 cm; 155 str.; 978-86-6152-150-8;