knjizara.com
Crna poruka

Patriša Kornvel (autor)

Crna poruka
rasprodato

Raspadnuti ostaci slepog putnika uvlače doktorku Kej Skarpeta u međunarodnu potragu, dovode je u sedište Interpola u Lionu i stavljaju je pred mučan izbor: da li da zaštiti svoju karijeru ili da otkrije istinu.

Božićno je vreme u Ričmondu, ali niko nije veseo – ponajmanje glavni medicinski istražitelj Kej Skarpeta. Ona se još oporavlja od smrti svog voljenog i vrlo je neraspoložena dok je istraga vrlo raspadnutog leša vodi u sedište Interpola u Lionu i u Pariz.

Dok zima steže Ričmond, svet glavne medicinske istražitelje Kej Skerpete vrlo je turoban. Njena voljena nećaka Lusi učestvuje u opasnoj tajnoj policijskoj operaciji u Majamiju i Kej je zabrinuta. Nova zamenica šefa

policije, tiranka Dajen Brej, želi da uzme službu medicinskog istražitelja u svoju nadležnost. Neko je upao u elektronsku poštu doktorke Skarpeta, urako joj identitet i šalje uvredljive i neprijatne poruke. Emotivno iznurena, Skarpeta strepi da klizi u ludilo. A možda neko namerno seje ovu žetvu tuge?

Uprkos ličnim nevoljama, Kej Skarpeta i dalje je vladarka sveta mrtvih. Istražujući raspadnute ljudske ostatke pronađene u brodskom kontejneru, ona nalazi neobične vlasi na odeći žrtve – a iste takve vlasi pronalazi i na prodavačici ubijenoj nekoliko dana kasnije. slična bizarna ubistva događaju se i van Virdžinije – ubica iz Ričmonda takođe je kasapio ljude i u Francuskoj. Kej i kapetan Pit Marino odlaze u Pariz gde moraju da se domognu tajnih podataka iz pariske mrtačnice i izbegnu da i sami postanu žrtve.

„Patriša Kornvel i dalje je bolja od ostalih.“ Daily Mail

„Njene knjige su visokooktanski koktel adrenalina i straha. Crna poruka nije izuzetak.“ The Times

„Patriša Kornvel odavno nije napisala ništa bolje od Crne poruke, uglavnom zato što roman ne govori toliko o zoličinu koliko o samoj Kej Skarpeti.“ Evening Standard

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 444 str.; 978-86-521-2248-6;