knjizara.com
Stanica

Jakopo de Mikelis (autor)

Stanica
1399 din
U korpu

Milano, april 2003. godine. Rikardo Mecanote je mladi policijski inspektor koji se nedavno priključio železničkoj policiji na čuvenoj Glavnoj stanici. On je beskompromisan, bolne prošlosti i nepogrešive intuicije, ali kao da poseduje i nekakvu urođenu sklonost da se upliće u probleme i zato počinje da istražuje slučaj koji naizgled nikoga ne zanima.
Laura Kordero je lepa i bogata devojka, poreklom iz dobre porodice. Ali ona nije kao druge devojke: poseduje neobičan dar, iako je za nju to više prokletstvo o kom ne sme ni sa kim da priča.
Stanica, m

oćna kao tvrđava, svečana poput mauzoleja, zagonetna kao egipatska piramida, krije još mnogo tajni: među bolnim brazdama njene prošlosti, iza njenih raskošnih stubova i, povrh svega, u njenim podzemnim lavirintima, sudbine Rikarda i Laure ukrstiće se kako bi zajedno pronikli u najskrivenije kutke misterije koju oboje pokušavaju da reše. Dok se spuštaju u mračna nedra Stanice, dovešće u opasnost sve ono što su mukotrpno stvarali. A kada se vrate na površinu, više neće moći da gledaju ovaj svet istim očima – i shvatiće da najgore tek dolazi.
Monumentalni roman, svečana i zagonetna pozornica koja skriva pregršt tajni kroz koje se Jakopo de Mikelis kreće sa apsolutnom lakoćom, otvarajući i zatvarajući vrata i prolaze, vešto gradeći priču koja čitaoca vodi do samog kraja bez ijednog trena predaha.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 704 str.; 978-86-10-04951-0;