knjizara.com
Bogorodičina crkva u Parizu (strip)

Viktor Igo, Žorž Bes (autor)

Bogorodičina crkva u Parizu (strip)
1839 din
Stara cena: 2299 din
U korpu

Književni gorostas za katedralu strip-romana!
Svi smo znali da je Viktor Igo veliki humanista, a čitajući iznova Bogorodičinu crkvu u Parizu, otkrivamo u njemu pankera! Zabavnog osporavaoca i anarhistu! Ne samo da nas ova epopeja baca s visine od pet vekova usred srednjovekovnog Pariza u mračno i nemilosrdno društvo u kom vladaju lomača, predrasude i mržnja prema jereticima nego i u fascinantni dekor kroz koji nam Igo nudi priču uzbudljive modernosti.
U samoj srži te drame nalaze se mlada devojka Esmeralda i grabljivci koji kidišu na nju, ali i Bogorodičina crkva, kao osovina, totemsko zdanje oko kog gravitiraju svi protagonisti i tkaju nemu zaveru tame.
Nakon us

peha Drakule, a onda i Frankenštajna, Žorž Bes se vraća s najmarkantnijom figurom francuske književnosti. Udruživši se sa igoovskim dahom i duhom, nudi nam veličanstvenu istorijsku, epsku i romantičnu fresku koja odaje počast bogatstvu originalnog dela. Bes se hvata ukoštac s mitom kao što niko pre njega nije uradio, sa svojim maestralnim grafizmom i crno-belom tehnikom koja ima moć da očara jednako kao Esmeraldin pogled.
Pred nama je veliki spektakl izuzetne snage, raskoši i intenziteta u kom prepoznajemo legendarne književne likove!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Čarobna knjiga; 2023; Tvrd povez; latinica; 30 cm; 208 str.; 978-86-300-0380-6;