knjizara.com
Antologija savremene kineske poezije

Antologija savremene kineske poezije
1320 din
U korpu

Knjiga „Antologija savremene kineske poezije“ je proizvod neočekivanog susreta pisaca u Beogradu 1991. godine, koji je omogućio stvaranje veza između srpske i kineske kulture. Ovo delo pretstavlja jedinstvo dve daleke kulture, obogaćujući poeziju novim stilima koji su nastali iz ovog susreta. Predstavljajući antologiju kineske poezije, uključujući i kineske pesnike iz dijaspore, ova knjiga nudi uvid u različite izraze emocija, ljubavi i tišine.
Priređivači ovog dela, Džang Sijanghua i Radosav Pušić, uložili su veliki trud da antologija bude kompletna i predstavi najznačajnije kineske poete 20. veka.
Prevodilac Radosa

v Pušić se oslanjao na metafore i slike u prevođenju, nadajući se da će preneti emocionalnu dubinu kao u originalnom tekstu. Knjiga je dizajnirana tako da prezentuje bogatstvo kineske poezije na razumljiv način za srpske čitaoce.
Ukratko „Antologija savremene kineske poezije“ predstavlja važan literarni prilog koji spaja dve kulture kroz poetski izraz, otkrivajući duboku ljubav i razumevanje između Srba i Kineza.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kineska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: 4SE; 2. izdanje, 2024; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 280 str.; 978-86-81032-51-0;