knjizara.com
Administracija straha

Bećir Vuković (autor)

Administracija straha
448 din
Stara cena: 561 din
U korpu

Nova knjiga pesama Bećira Vukovića.
Knjiga pesama Administracija straha govori o različitim evropskim gradovima i o različitim modernim fenomenima od straha do usamljenosti, od otuđenosti do izmeštenosti.
Pokazujući raznovrstan i uzbudljiv svet u neprestanoj promeni i previranjima, Vukovićeva knjiga pesama istrajno svedoči o istorijskim, socijalnim, političkim ili ideološkim uzrocima straha koji je postao sastavni deo iskustva moderne jedinke.
Otuda V

ukovićeva slika modernog sveta poprima oblike kafkijanskog košmara u kome su krivice jedinke stalne i neopozive, procesi u toku, ali uvek nejasni, dok su preteće senke jedina izvesnost sa kojom moderni junak može da računa.
U izrazito modernom toku Vukovićeve poezije oživljavaju potisnuti junaci i prostori, težnja za otkrićem nove i drugačije stvarnosti, ali i iskustvo usamljenosti, odbačenosti, marginalizacije, kontrole i nadzora.
Preispitujući individualna iskustva i socijalna ograničenja, Vuković istražuje raspon od autentičnosti socijalne margine, na kojoj otkriva boeme i lunatike, do mogućnosti autentične pobune u savremenom svetu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Arhipelag; 2016; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 71 str.; 978-86-523-0187-4;