knjizara.com
Supervizija i koučing u transakcionoj analizi
rast i učenje u profesionalnoj praksi

Trudi Njuton, Hilari Kohrejn (autor)

Supervizija i koučing u transakcionoj analizi
1595 din
U korpu

Šta je supervizija i šta superviziju koučeva čini posebnom? Kako transakciona analiza pomaže u razumevanju psiholoških osnova supervizije? Kako supervizija pomaže kouču da razvije svoje potencijale? Samo su neka od pitanja na koje odgovaraju autorke koje ovu knjigu smatraju i „biografijom jedne nove profesije.“ Knjiga nije samo o koučingu i superviziji u praksi, već se bavi i unutrašnjim promenama koje se dešavaju u nama i drugima, i kako se nosimo sa njima.
Koučing je relativno nova oblast rada s ljudima, supervizija u okviru koučinga pojavila se još kasnije, a razumevanja i tumačenja supervizije u koučingu i dalje se veoma razlikuju i puna su nejasnoća. Upravo u tome je vred

nost ove knjige jer je nastala iz znanja koje se razvilo iz treninga i susreta grupa za stručno usavršavanje održavanih proteklih desetak godina širom UK, Portugalije i Južne Afrike i koje je razjasnilo brojne dileme.

PRAKTIČNI VODIČ ZA SUPERVIZORSKU PRAKSU U SVETU KOUČINGA

Kako transakciona analiza utiče na supervizorski rad?
Individualna i grupna supervizija
Razvoj liderstva i grupe u supervizijskim grupama
Supervizija u organizacijama
Znamo da nemamo sve odgovore, ali se nadamo da smo nešto dodale priči o superviziji koučinga: biti snalažljiv, prihvatiti neizvesnost i biti dovoljno dobar – u sadašnjem trenutku!
Hilari Kohrejn & Trudi Njuton

Knjiga koja će na jasan način, sa primerima iz prakse ohrabriti koučeve, supervizore koučeva i koučing udruženja da superviziju učine delom svačijeg kontinuiranog razvoja i kao takva će uvek biti važan deo razvoja koučing profesije.
Mast. Dragana Jovanović Boka, PTSTA, privremeni trener i supervizor transakcione analize i konsultant

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Transakciona analiza
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 256 str.; 978-86-6423-057-5;