knjizara.com
Zov vode

Aleksandar Obradović (autor)

Zov vode
509 din
Stara cena: 599 din
U korpu

– E, zato sam ja pametan, ja nikad neću ići u tu gimnu ili kako se već zove. Ima da se odmetnem na neko pusto ostrvo sa drugarima i da zauvek živim kao gusar ili možda kao viking. Oni su bili strašniji i od gusara. Kad bolje razmislim, biću pola gusar, pola viking, i zvaću se Gviking.

– Bićeš ti pola gusar, pola viking, a sto posto budala – dobacio je svom bratu Sergej.Sergej Nedeljković je učenik osmog razreda osnovne škole i mašta da jednog dana bude najveći detektiv na svetu. Njegovi najbolji drugari su Milica, odličan poznavalac društvenih mreža, i Stefan, koji obožava igrice, ali u školu stiže novi učenik Mirko. On je povučen i obazriv, i

tek kad stekne poverenje u naše junake, priznaće im da ima brata blizanca, koji nije obično dete. A sve će se preokrenuti kada Mirkov brat – nestane!

Zov vode je sjajna avantura koja odlično obasjava tanane psihološke odnose između dece i roditelja, ali i izuzetan detektivski roman za mlade koji pokazuje da bez prijateljstva nema ni istinskog sazrevanja ni uspeha u životu.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 140 str.; 978-86-521-4852-3;