knjizara.com
Žena sa plavom zvezdom

Pem Dženof (autor)

Žena sa plavom zvezdom
934 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Sadi Gualt ima osamnaest godina i sa roditeljima je iz njihovog lepog velikog stana iseljena u Podgože, krakovski geto. Kada 1942. godine nacisti počnu sa svakodnevnim likvidacijama stanovnika geta, Sadi i njena trudna majka prinuđene su da potraže utočište u opasnim tunelima ispod grada. Jednog dana Sadi će kroz rešetke na trotoaru ugledati devojku svojih godina kako kupuje cvec´e.
Ela Stepanek je imuc´na mlada Poljakinja. Živi bezbrižno sa mac´ehom koja je bliska sa okupatorskim vlastima. Dok je obilazila pijacu, pogled joj je privuklo nekakvo kretanje pod rešetkom pokraj koje je stajala. Ugledala je lice preplašene devojke.
Ela nije od

ala Sadi, naprotiv, odlučila je da joj pomogne. Kako rat bude uzimao maha, a prilike u Krakovu se pogoršavale, tako će devojke postati sve blskije, njihove sudbine povezanije, a šansa da obe prežive sve manja.
Inspirisan neverovatnim istinitim pričama, roman Žena sa plavom zvezdom nezaboravan je dokaz snage prijateljstva i izuzetne ljudske volje za preživljavanjem.

„Očaravajuc´e. Pem Dženof ispreda bogatu istorijsku dramu gradeći ubedljiv i potresan odnos među likovima koji moraju nadrasti sebe ne bi li preživeli.“
– Booklist

„Iskrena, emotivna priča o ljudskoj povezanosti, nadi, opstanku i borbi tokom jednog od najmračnijih trenutaka čovečanstva.“
– Library Journal

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 318 str.; 978-86-521-4915-5;