knjizara.com
Zabava može da počne

Nikolo Amaniti (autor)

Zabava može da počne
rasprodato

Pozornica zbivanja u najnovijem Amanitijevom romanu je rimski park Vila Ada;koji je u jednom trenutku svoje duge i burne istorije postao privatno vlasništvo jednog od italijanskih kontroverznih bogataša.
Na eksatravagantnoj zabavi koju je on upriličio na svom imanju,a doskorašnjoj gradskoj oazi nedirnute prirode,okuplja se kompletni rimski džet-set: od političara,preko filmskih i estradnih zvezda do fudbalera.
U centru radnje Amaniti stavlja Fabricija Čibu,istaknutog i priznatog pisca, koji se nalazi u emotivnoj i stvaralačkoj krizi i četvoro predstavnika jedne od "uglednijih"satanističkih sekti.
Plan o

vih pozitivnih negativaca da naprave skandal od te zabave izvodeći satanistički obred nad poznatom glumicom,preobraziće se mimo njihove voljeu stihiju i katastrofu velikih razmera,kada se ispostavi da u katakombama parka već 40 godina žive olimpijski sportisti,emigranti iz Sovjetskog Saveza.
Ova burleska ili "urnebesna tragedija" koju nam Amaniti daruje, zabada svoje oštrice u neke bolne tačke savremenog (italijanskog) društva i kao i u ostalim romanima fino senči i pronalazi ljudskost u onim junacima koji su unapred određeni kao " ružni,prljavi i zli".

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Plato; 2010; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 295 str.; 978-86-447-0513-0;