knjizara.com
Traganje za prepariranim glavama (Verovali ili ne!)

Robert Ripli (autor)

Traganje za prepariranim glavama (Verovali ili ne!)
rasprodato

Ovaj fascinantni faksimil dnevnika pruža priču iz prve ruke o putovanju Roberta Riplija, tridesetih godina prošlog veka, u egzotične zabiti planete, u potrazi za neobičnim i čudesnim.
U knjizi su Riplijevi crteži, skice i vrednosti koje oživljavaju nesvakidašnji, čudan svet koji se rastvorio pred njegovim očima. Od jezera sode i mostova krvi, do prepariranih ljudskih glava, pred vama su Riplijeva otkrića koja možete istražiti u fantastičnim trodimenzionalnim dodacima u ovoj izuzetnoj knjizi.
Robert L. Ripli (1890-19

49), bio je istraživač u stalnoj potrazi za čudima, umetnik, strip crtač, najneobičniji radio voditelj, televizijska i filmska zvezda, a iznad svega neumorni svetski putnik. U beskrajnom traganju za čudesnim obišao je 201 zemlju širom planete. Zbog toga su ga prozvali “moderni Marko Polo”.
U Vebsterovom rečniku postoji reč “riplijevski”, koja je izvedena od njegovog prezimena, a znači “obilje čudesnih stvari”. Jedna od najpopularnijih fraza engleskog jezika Believe It or Not, njegova je tvorevina i simbol Riplijevog stvaralaštva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Civilizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Orfelin izdavaštvo; 2008; Tvrd povez; latinica; 30 cm; 36 str.; 978-86-6039-001-3;