knjizara.com
Toksične emocije

Bernardo Stamateas (autor)

Toksične emocije
1099 din
U korpu

Nakon enormnog uspeha knjige Toksični ljudi, Bernardo Stamateas nastavlja da otkriva ključeve za lečenje emocionalnih ožiljaka, predočavajući istovremeno načine za uživanje u unutrašnjem miru.
U svojoj nameri da višestruko ispita prirodu emocija, Bernardo Stamateas polazi od pretpostavke da je za identifikovanje toksičnih emocija najvažnije prvenstveno upoznati sebe, budući da će nam ta spoznaja omogućiti da se na bolji način povežemo kako sa drugima, tako i sa samima sobom. Skrivanje emocija, odnosno njihovo potiskivanje – uz ubeđenje da će one na taj način nestati – predstavlja veliku grešku. Toksične emocije će se,

uprkos tome, i dalje ispoljavati, dovodeći nas pritom do zbunjenosti, apatije i letargije.
Knjiga Toksične emocije stoga predstavlja priručnik koji se na drugačiji način fokusira na koncept „toksičnosti“. Emocije kao što su anksioznost, zavist, strah, krivica, odbacivanje i ljubomora zaista jesu toksične, ali ih kao takve najpre treba identifikovati, a potom upravljati njima kako bismo postigli unutrašnji mir i oslobodili se osećaja hroničnog nezadovoljstva. Jer emocije ne mogu biti kontrolisane spolja, već se njima upravlja iz dubine našeg unutrašnjeg života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Emocije
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 269 str.; 978-86-10-05012-7;