knjizara.com
Po zanimanju: Ana Miloš

Miloš K. Ilić (autor)

Po zanimanju: Ana Miloš
850 din
U korpu

Ko je Ana Miloš i kako se danas u Srbiji objavljuju knjige? Čitajte na sopstvenu odgovornost.
Samo u Platou čeka vas biografska pripovest koja, ne samo da će ostati zapamćena ove jeseni, već će kao tekst zauvek promeniti vaša shvatanja o izdavaštvu.
“Po zanimanju: Ana Miloš” je spis koji je već pet godina u nastajanju, a koji će u trenu ostaviti utisak na svakoga ko je ikada čuo za ovu autorku. A, nakon svega, postavlja se jedno jedino pitanje: ko sve piše na domaćoj književnoj sceni, ako takva više uopšte i postoji, i šta je sve potrebno uraditi da biste postali objavljeni književnik…ili književnica.
Svi ti najrazličitiji d

oživljaji mnogih književnika, urednika, prevodilaca, lektora, čitalaca, novinara, kritičara, poznanika, možda i prijatelja, simpatija, mrzitelja, nemih posmatrača iz mračnih kutaka internetskog prostranstva, a sa kojima je Ana Miloš na različite načine dolazila u kontakt, davali su joj uvek još jedan sloj. Naravno, to se stalno dešava: mi smo uglavnom predstava koju drugi imaju o nama, svoji smo samo sami sa sobom, i to možda, ponekad, u izuzetnim prilikama.
Međutim, u slučaju Ane Miloš takav zaključak ipak ima drugačije značenje. Svi ti ljudi zaista jesu uspeli da od nekoga ko u stvari ne postoji naprave osobu od krvi i mesa, koja pokreće tu krvavu mašinu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Književna kritika
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija i teorija književnosti

Izdavač: Plato; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 145 str.; 978-86-447-0794-3;