knjizara.com
Organsko baštovanstvo za neupućene
Prevod drugog izdanja

Suzana Dedžon, En Vitman (autor)

Organsko baštovanstvo za neupućene
2100 din
U korpu

Ova knjiga je namenjena onima koji žele da uzgajaju hranu i održavaju svoj posed bez upotrebe veštačkih hemijskih pesticida i đubriva. Međutim, organsko baštovanstvo je više od bezbedne hrane i netoksičnih travnjaka. Organsko baštovanstvo podrazumeva i donošenje svesnih odluka i preuzimanje odgovornosti za postupke koji utiču na svet izvan vašeg imanja i izvan granica vašeg rodnog grada.
Većina ljudi sa ponosom tvrde da su ekolozi, ali ne znaju svi kako da budu dobar gospodar svog poseda, a kamoli cele planete. Ova knjiga vas pokreće na putu do zdravijeg izbora za svoju baštu i ukrasni vrt.

O ovoj kn

jizi
Organsko baštovanstvo pokriva mnogo oblasti, od održavanja travnjaka i uzgoja ruža do berbe svežeg voća i povrća. Ako ste čitali do sada, sigurno vas zanima kako da organski uzgajate baštu na svom imanju. Ova knjiga vas vodi korak po korak kroz izgradnju i održavanje zdravog tla, podsticanje korisnih insekata i drugih organizama, izbor zdravih biljaka i podizanje biljaka na zdravim osnovama. Pored osnovnih koncepata organskog baštovanstva, knjiga uključuje informacije o tome kako uzgajati povrće, bilje, cveće, drveće i žbunje, voće i orašaste plodove, ruže i travnjake – bez štetnih pesticida ili veštačkih hemijskih đubriva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekološka poljoprivreda , Poljoprivredni radovi , Povrtarstvo , Organska hrana
Ostali naslovi iz oblasti: Poljoprivreda

Izdavač: Mikro knjiga; 2023; Broširani povez; latinica; 24 cm; 355 str.; 978-86-7555-464-6;