knjizara.com
NATO alijansa u novom svetskom poretku: geopolitika i realizam

Zdravko Vasileski (autor)

NATO alijansa u novom svetskom poretku: geopolitika i realizam
1071 din
Stara cena: 1190 din
U korpu

Geopolitički triler! Intrigantno štivo i hrabro u argumentaciji, zasnovano na utvrđenim istorijskim geopolitičkim tokovima, namenjeno za svakoga ko želi da zna u kakvom svetu živi. Svet koji je sve više nestabilan. Svet koji se trenutno prekomponuje.
Knjiga kao predmet istraživanja postavlja NATO alijansu – istorijski osvrt i analizu njenog nastanka, razvoja i preoblikovanja, ali isto tako, i njenu ulogu u sadašnjem svetskom poretku.
Rivalst

vo između NATO i Rusije, SAD i Kine, uspon Azije, rat u Ukrajini, pretnja od Trećeg svetskog rata, šahovsku igru između Velikih sila, novi Hladni rat, brojne bitne istorijske momente ali i buduće predikcije, kao i – da li je NATO faktor svetske stabilnosti ili nestabilnosti? Kako ova organizacija funkcioniše? Kakav odnos ima ka Rusiji i Kini, ali i ostalim globalnim igračima? Koji su budući scenariji koje možemo da očekujemo? Kako poboljšati globalnu bezbednost?

Bez špekulacija i teorije zagovora, knjiga je pisana iz čiste analitičke prizme, bazirana na empirijskim dokazima koji pružaju doprinos teorijskim saznanjima o ulozi Alijanse u globalnoj bezbednosti.

Rukopis „NATO alijansa u novom svetskom poretku“ autora Zdravka Vasileskog izrađen je u skladu sa akademskim kriterijumima koji ga svrstavaju u kategoriju naučne monografije. Rukopis po formi i po sadržaju, predstavlja monografsku studiju od značaja za naučnu i stručnu javnost, koja se može koristiti i kao dopunska literatura u nastavi i obrazovanju studenata na visokoškolskim ustanovama, jer doprinosi širem sagledavanju ove važne i aktuelne teme. Stoga ga srdačno preporučujemo za objavljivanje.
Iz recenzije

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: NATO
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Čigoja; 2023; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 210 str.; 978-86-531-0916-5;