Milan D. Špiček

Rodjen u Beogradu. Školovao se i diplomirao na Fakultetu dramskih umtnosti u rodnom gradu. Novinar od srednje škole. Štamp, tv, radio. Najduže i najplodnije radi na radiju. Višestruko nagradjivan za sve novinarske discipline i filmsku kritiku. Novinar, urednik, urednik programskog bloka, glavni i odgovorni urednik Beograda 202. Nosilac nacionalnog priznanja za vrhunski doprinos srpskoj kulturi. Filmom i kritikom bavi se od početka osamdesetih godina kada na Beogradu 2o2 počinje sa uredjivanjem „Ponoćnog bioskopa“. Izveštava sa svih domaćih filmskih festivala (Jugoslavija, Srbija) i brojnih inostranih. Bio jedan od saradnika u stvaranju Festivala u Herceg Novom (autor festivalske špice i urednik hronike Festivala).
Danas je selektor LiFFE-a (Leskovački internacionalni festival filmske režije).
Igrao epizode u filmovima „Rana jesen“ Tome Janjića, „Dečak iz Junkovca“ Dejana Zečevića, „Ptice koje ne polete“ Petra Lalovića i „Mesec nad Beogradom“ Dragana Kresoje.
Napisao je četiri knjige, tematski u vezi sa filmom: „Herceg Novi ljubavi moja“, „Lepotica i zver“, „Niko nije savršen“ i „KuvaRni glumci“.
Nedavno (septembar 2015) RTS izdavaštvo, objavio prvi roman „Heklanje uz vetar“.
Radi na biografskom filmu, tv seriji i mjuziklu o Tomi Zdravkoviću „Dotako sam dno života“ (radni naslov).„Lepo vreme za mlad grašak, Puriša“ (2009, Akademija umetnosti, 65 min) njegov je prvi scenaristički i rediteljski film.
Živi i radi u Beogradu.

autor Milan D. Špiček

1 naslova [prikazano 1-1]

Heklanje uz vetar

Milan D. Špiček

Broširani povez, Radio Televizija Srbije, 2015, ISBN: 978-86-6195-071-1, ćirilica
Kad je suvereno vladao radio talasima Beograda, novinar Milan D. Špiček nije ni slutio da će, jednoga dana, to uzbudljivo vreme pretvoriti u ...

U korpu 660 din