knjizara.com
Kriza Evropske unije
šta donosi Ugovor o stabilnosti, koordinaciji u upravljanju ekonomskom i monetarnom unijom

Kriza Evropske unije
rasprodato

Evropska unije zapala je 2008. u krizu iz koje još uvek ne nalazi izlaz. U proteklih pet godina kriza se samo širila i produbljivala, što kao odjek ima rastuće nepoverenje njenih građana i drugih aktera u povoljan ishod. Do sada najozbiljniji pokušaj da se kriza prevaziđe predstavlja usvajanje Ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji (2012). Na osnovu ovog ugovora države članice bi trebalo da ostvare neophodnu finansijsku disciplinu kako bi efikasno koristile sredstava iz novoosnovanog Evropskog stabilizacionog mehanizma.
Ovaj

zbornik posvećen je analizi osnovnih obeležja i mogućih dostignuća ovih instrumenata za prevazilaženje najveće krize od osnivanja Evropske unije (1951). On sadrži priloge četrnaestoro domaćih autora, poznavaoca Evropske unije, u kojima se kriza EU i pokušaji njenog rešavanja analiziraju sa stanovišta političke, pravne i ekonomske nauke. Zbornik predstavlja prvu domaću publikaciju u kojoj se tekuća kriza Evropske unije analizira sistematično i celovito.
Ovaj zbornik sastoji se od radova priloženih posle naučne konferencije o Ugovoru o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju ekonomskom i monetarnom unijom...u okviru akademskog master kursa "Ustavna politika Evropske unije"...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Evropske integracije , Evropska unija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Službeni glasnik; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 179 str.; 978-86-519-1730-4;