knjizara.com
Krivično procesno pravo (Priručnik za polaganje pravosudnog ispita - knjiga 4)

Milan Škulić (autor)

Krivično procesno pravo (Priručnik za polaganje pravosudnog ispita - knjiga 4)
1336 din
Stara cena: 1485 din
U korpu

Knjiga se koristi kao literatura za pripremanje pravosudnog ispita u delu u kojem se taj ispit odnosi na krivično procesno pravo. Priručnik je relativno malog obima i materija je u njemu izložena na vrlo koncentrisan anačin. Sam tekst ovog priručnika sadrži najvažnije delove ispitne materije i on ne samo da obuhvata sva ispitna pitanja koja bi se formulisala na temelju važećeg Pravilnika o programu pravosudnog ispita, nego i određena pitanja koja proizlaze iz zakonskih promena koje nisu obuhvaćene tim pravilnikom.

S o

bzirom na to da je priručnik fokusiran na sistematsko objašnjenje osnovnih pravila krivičnog procesnog prava, on, iako nevelikog obima, u osnovi sadrži sve delove tipičnog udžbenika krivičnog procesnog prava, ali naravno, u jednoj prilično sumarnoj formi.

U odnosu na prethodno izdanje Priručnika, napisanog prema Zakoniku o krivičnom postupku iz 2011. godine, u novom izdanju postoje izmene, koje primarno proizlaze iz novela Zakonika o krivičnom postupku iz maja 2019. godine, a koje su isključivo zasnovane na tada usvojenim novelama i Krivičnog zakonika, kojima je uvedena kazna doživotnog zatvora. Takođe je priručnik obogaćen prilogom uz osnovni tekst, koji objašnjava neka od osnovnih pravila krivičnog procesnog prava, koja proizlaze iz stadijumskog karaktera krivičnog postupka. Taj prilog se odnosi na sumarni i lako pregledni šematski prikaz osnovnih procesnih stadijuma tri vrste postupaka: 1) opšteg krivičnog postupka, 2) skraćenog postupka, kao i 3) postupka prema maloletnicima.

Autor je redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i sudija Ustavnog suda Republike Srbije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Krivično procesno pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 4. izdanje, 2019; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 508 str.; 978-86-519-2428-9;