knjizara.com
Knjiga o Raju
istorijski roman

Kaj Mejer (autor)

Knjiga o Raju
rasprodato

Zima 1257. Dva putnika probila su se kroz sneg i led do usamljenog manastira u Ajfelu. Iskušenik Aelfin u jednom od posetilaca prepoznaje čuvenog Alberta Velikog, koga prati smrtno bolesna devojka Favola. Ona nosi neprocenjivo blago: mitom obavijenu luminu, biljku koja, po legendi, potiče iz Edenskog vrta. Albert i Favola to tajanstveno rastinje nameravaju da vrate u njegovu postojbinu kako bi ponovo nastao raj. Međutim, nadbiskup željan moći ima drugačije planove: hoće luminu samo za sebe. Njegovi ratnici su beguncima za petama. Aelfin

se priključuje Albertu i Favoli, ne sluteći da je to početak uzbudljive trke s vremenom, odiseje koja će ih odvesti do kraja sveta i na epsko putovanje ka počecima stvaranja... Tako počinje poslednja bitka za raj na zemlji!

Kaj Majer izuzetnim pripovedačkim umećem vodi čitaoca na čudesno putovanje od Evrope okovane zimom, preko srednjovekovne Srbije u kojoj se dešavaju raznorazne pustolovine, sve do Orijenta iz Hiljadu i jedne noći. Priča ispunjena napetošću od koje zastaje dah i dirljiva povest o ljubavi – jednom rečju, istorijski ep za novi milenijum!
„Još jedan bestseler Kaja Majera, izumitelja čarobnih svetova.“ Focus

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 745 str.; 978-86-521-0412-3;