knjizara.com
Kad sam ja leteo
Priče o letenju, zaljubljenom kanapu i biserima iz nebeskih mora - priče o ljubavi i letenju

Svetomir Kepa Mihailović (autor)

Kad sam ja leteo
rasprodato

Dugo sam te čekala. Kada si odleteo iz sveske nekuda nisam znala gde te mogu naći. Tražila sam tvoje ime po plažama nije li ga neko u pesku napisao. Nije! Gledala sam zidove podzemnih prolaza, školskih dvorišta i tamo ni traga od njega nije bilo. l onda sam rešila da poletim...!

Ovo je značilo da smo prekinuli vezu sa operativnim centrom i da postajemo slobodni lovci. Planina, ovde Tigar 42. zovem radar velikog dometa Kopaonik. Planina vas čuje za pet. - odgovara mi ona. Kružim već pola sata iznad Uroševca i nemam nameru da to i dalje radim. Imaš li za mene nekog plavog? - pitam je. Tigar 42. imam jednog kod Prištine. Ok, "ajde vodi me na njega. Ok, vodim te. l poče da me

navodi na cilj - na neki avion koji nije „naš": U 11 sati, 30 kilometara, 4.000 metara. - poručuje planina...

Pitala sam se imaš li u sećanjima nešto posebno lepo i što sjaji kao biser, što te čini izuzetno vrednim. Je li znaš da roniš? Smeš li dokle je potrebno da odeš u dubinu, da mi izvadiš makar 3 bisera? Ponosiću se njima. Svima ću pričati da si ih leteći izronio iz nebeskih mora i da niko slične nigde ne može naći. Znam da ih moraš imati. Pokloni mi ih. Ulepšaće me. Onda ću biti najmirisnija ruža i najlepša princeza na svetu!

Držim pravac, čekam brzinu za odlepljivanje i na pola piste čujem opet poznati glas Cegera: Plavi u tri sata! Kako je to rekao pogledah udesno i imao sam šta da vidim! Tri transportne grdosije u penjanju se pojaviše iznad brda, oko deset kilometara istočno od aerodroma - venca iza kog je u udolini tekla reka Pčinja. Tri pa još tri i još tri! Devet ukupno! Penju se pravo ka aerodromu. Sve mi je bilo jasno - to je desant!


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Svetomir Mihailović - izdavač; 2006; Broširani povez; latinica; 21 cm; 199 str.; 86-908667-0-1;