knjizara.com
Jedan sat zanosa

Mjuriel Barberi (autor)

Jedan sat zanosa
639 din
Stara cena: 799 din
U korpu

S polja Haru Ueno je uspešan uglađeni trgovac umetninama, čiji je život ispunjen prijateljima i ženama na brojnim zabavama širom Kjotoa. Ipak, Haru je usamljen.
Na jednom okupljanju upoznaje Mod, Francuskinju na proputovanju Japanom. Njen distanciran pogled ga očarava i njih dvoje provode deset dana ispunjenih užicima, nakon čega se razilaze bez reči. Mesecima kasnije, Haru saznaje da Mod čeka dete, a onda dobija i poruku: „Dete je tvoje. Ako pokušaš da nas vidiš, ubiću se.”
Haru je rešen da poštuje Modinu želju, ali i skrhan idejom da neće upoznati sopstvenu ćerku, te se njegov život iz korena menja. Iako spolja i dalje sve

deluje isto, on tajno učestvuje u odrastanju svoje ćerke Roz gajeći duboku, iskrenu ljubav prema njoj – ljubav za koju će Roz saznati tek decenijama kasnije.
Autorka bestselera Otmenost ježa nudi nam drugu stranu priče iz romana Jedna ruža sama. Poetičnim i preciznim jezikom, Mjurijel Barberi pruža nam uvid u neopipljivu stranu života, prožetu tananim osećanjima i melanholijom, ispredajući priču o očinskoj ljubavi koju ništa ne može zaustaviti.

„Veličanstven roman o lepoti, tuzi i preporodu.” – Le Figaro
„Roman o kojem ćete dugo razmišljati.” – Le Parisien
„Prelepa knjiga prožeta poetičnošću i melanholijom.” – RTL
„Knjiga koja će vam dirnuti srce.” – Le Télégramme

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 184 str.; 978-86-300-0356-1;