knjizara.com
Sva plava boja sa neba

Melisa da Kosta (autor)

Sva plava boja sa neba
1399 din
U korpu

Svetski i francuski izdavački fenomen

Tražim saputnika ili saputnicu za svoju poslednju avanturu…

Ovako počinje oglas koji Emil objavljuje na internetu, jednog dana krajem juna. Odlučio je da uradi sve ono za šta nikada nije imao vremena, ono što je uvek odlagao – jer tako to ide u životu, stalno čekamo neku bolju priliku.

Želi da pobegne od bolnice, od saosećanja porodice i prijatelja, i otisne se na putovanje kroz neistražene pejzaže, u kojima nema ničega osim prirode i tišine, bez određenog datuma povratka.

Ne očekuje da će se neko zaista javiti na njegov oglas, ali greši. Tri dana kasnije, por

ed auto-kampera koji je u tajnosti kupio, zatiče Žoanu, devojku sa velikim crnim šeširom na glavi i zlatnim sandalama na stopalima. I tako, u malom kamperu, kroz šume pune mirisa, uz obale modrih jezera i bistrih potoka, stazama koje vijugaju između vrhova Pirineja i prelepih sela Oksitanije, njih dvoje kreću na put. Ne pričaju mnogo, možda tražeći neku drugu dimenziju – u kojoj mogu da se upoznaju i pronađu prave reči: one koje diraju u srce, ali ne povređuju.

Bestseler koji je osvojio čitaoce širom sveta, priča o radosti življenja, apsolutnoj lepoti otkrivanja drugih ljudi, čaroliji naših osećanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 526 str.; 978-86-10-04948-0;