knjizara.com
Istorija Afrike

grupa autora (autor)

Istorija Afrike
rasprodato

Istorija Afrike, delo cetvorice univerzitetskih profesora, obuhvata istoriju kontinenta od najranijih vremena i prvih africkih civilizacija do modernog doba i perioda raspada kolonijalizma. Uvodni deo posvecen je africkoj kulturi u poznom kamenom dobu, nakon cega sledi trinaest poglavlja o istoriji pojedinih oblasti africkog kontinenta.
Autori su se za ovakavu podelu i nacin izlaganja grade opredelili pošto su regionalne razlike tokom istorije bile veoma izražene i tek u završnom delu, gde obraduju kolonizaciju Afrike, oni kontinent posmatraju u celini.U k

njizi se, pre svega, razmatraju socijalne, privredne i intelektualne promene kroz koje su prolazili africki narodi, a mnogo manje okviri politicke istorije. Osnovno pitanje na koje su autori pokušali da odgovore je kako su društva na africkom kontinentu postala ovakva kakva su danas; to pitanje pokrece i nacelna razmatranja o tome kako se ljudska društva menjaju tokom vremena. Pored obilja podataka i rezultata najnovijih istraživanja Istorija Afrike sadrži i 64 mape koje citaocu na slikovit nacin ilustruju istorijske i geopoliticke promene na africkom kontinentu.


Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Clio; 2004; ćirilica; 22 cm; 851 str.; 86-7102-140-8;