knjizara.com
Istezanje: anatomija

Juko Kokonen, Arnold Dž. Nelson (autor)

Istezanje: anatomija
1250 din
U korpu

Usredsredite se na suštinu svake vežbe istezanja dok povećavate snagu mišića i fleksibilnost celog tela! Najprodavanija knjiga ISTEZANJE: ANATOMIJA dočekala je svoje novo i dopunjeno izdanje. Ono će vam pomoći da povećate obim pokreta, dopunite trening, pospešite oporavak mišića nakon treninga i maksimalno povećate efikasnost izvođenja pokreta, kao i da bolje razumete uticaj svake vežbe istezanja na vaše telo.
Čitajući drugo izdanje knjige ISTEZANJE: ANATOMIJA, imaćete bolji osećaj nego da posmatrate rendgentske snimke vežbi istezanja. Pored ilustracija mi

šića u pokretu u punom koloru, dati su i prikazi kako se promena položaja tela odražava na angažovanje mišića. U novom odeljku na kraju svake vežbe detaljno su opisane procedure i koristi izvođenja svake od opisanih vežbi, kao i napomene o bezbednom vežbanju i varijacije iste vežbe. Za svaku vežbu istezanja dato je uputstvo kako i kada da se istežete, koji se mišići primarno a koji sekundarno angažuju istezanjem, a koji se aktiviraju kao pomoćni.
Programi istezanja obuhvataju tri nivoa težine izvođenja vežbi, uključujući i lagano istezanje delotvorno na oporavak mišića od upale ili povrede. Knjiga sadrži i dva nova poglavlja: tema prvog je dinamičko istezanje i u njemu su prikazane vežbe najdelotvornije za sportsko zagrevanje, a u drugom je prikazano kako da „skrojite program vežbanja po sopstvenoj meri“, uključujući i program pasivnog statičkog istezanja, koji dokazano pomaže u snižavanju nivoa glukoze u krvi.
Bilo da želite da povećate fleksibilnost, unapredite sportska postignuća ili smanjite napetost ili bolove u mišićima, drugo izdanje knjige ISTEZANJE: ANATOMIJA biće vaš vizuelni vodič kroz pravilne tehnike istezanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Anatomija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Data status; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 223 str.; 978-86-7478-420-4;