knjizara.com
Delotvorno učenje
Kako nastavnici mogu da podrže učenje učenika

Džon Heti (autor)

Delotvorno učenje
najavljeno

Ova jedinstvena i revolucionarna knjiga sintetizovala je rezultate više od petnaest godina istraživanja u kojima su učestvovali milioni učenika. Preko 800 metaanaliza o uticajima na dostignuc´a školske dece gradi priču o snazi nastavnika, o povratnim informacijama i modelu učenja i razumevanja. Najvec´a je zbirka istraživanja zasnovana na dokazima o tome šta u školama zaista deluje na poboljšanje učenja i ishoda obrazovnog procesa. Pokrivena područja uključuju uticaj učenika, kuc´e, škole, nastavnih planova i programa, nastavnika i nastavnih strategija. Model nastave i učenja razvijen je na snovu pojma delotvorne nastave i delotvornog učenja.
Glavna poruka je

da ono što najbolje deluje na učenike jeste slično onome što najbolje funkcioniše za nastavnike – usmeravanje pažnje na postavljanje izazovnih ciljeva učenja, jasno određenje šta znači uspeh i usmeravanje na strategije za razvijanje konceptualnog razumevanja onoga šta nastavnici i učenici znaju i razumeju.
Pisana za učenike, predavače i one koji se školuju da budu nastavnici, knjiga objašnjava kako primeniti principe delotvornog učenja u ma kojoj učionici, bilo gde u svetu. Autor nudi sažete i korisne prikaze najuspešnijih intervencija i nudi praktične, detaljne smernice za uspešnu primenu delotvornog učenja i delotvorne nastave u učionici.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Učenje
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Clio; 2020; Tvrd povez; latinica; 21 cm;