knjizara.com
28 dana

Lija Čeli, Ilarija Urbinati (autor)

28 dana
646 din
Stara cena: 760 din
U korpu

Knjiga je namenjena deci starijoj od osam godina. To je priča o devojčici Veri, koja ulazi u pubertet i koja pokušava da sazna šta je to tačno menstrualni ciklus. Priča će čitaoce zasmejati i zabaviti i, što je najvažnije, svim devojčicama – ali i dečacima – objasniti šta je menstruacija, kako funkcioniše žensko telo za vreme ciklusa i da sve to treba doživljavati mirno, kao nešto sasvim prirodno.

Vera ulazi u pubertet i dešavaju joj se neke čudne stvari. Rastu joj grudi, niču dlačice tamo gde ih nikada ranije nije bilo, a drugar iz fudbalskog tima odjednom joj je postao strašno sladak. Uz sve to, ona još ne raz

ume šta je taj famozni ciklus i traži objašnjenja, ali pokušaji nikako da urode plodom. Starija sestra želi da bude ostavljena na miru, mama govori kao da se sprema da joj otkrije neku neprijatnu porodičnu tajnu, a tata kaže da je u pitanju nešto prirodno, ali ne ulazi u detalje, kao da je o tome teško razgovarati. Na internetu ima tehničkih objašnjenja, ali Vera oseća da to nije dovoljno. Ko će joj na kraju dati pravo objašnjenje?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Medicina , Devojčice
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Kreativni centar; 2023; Broširani povez; latinica; 19 cm; 46 str.; 978-86-529-1160-8;