knjizara.com
Zeleni kontinent - kaleidoskop kontrasta i surove lepote (1996-2010)

Sonja Lapatanov (autor)

Zeleni kontinent - kaleidoskop kontrasta i surove lepote (1996-2010)
712 din
Stara cena: 792 din
U korpu

Jedna priča kaže da su Venecijanca Marka Pola na samrti nagovarali da prizna da je sve što je o svom životu i o putovanjima pričao samo gomila bajki. On je odgovorio da nije ispričao ni polovinu od onoga što je video. Tako ni Sonja Lapatanov, strastvena putnica, spisateljica i reporterka, koja pre nego što se lati elektronske tastature, zauzima stav da je dovoljno obići uzbudljiva i egzotična mesta i sve detaljno zabeležiti pa da to već bude dobar putopis. To ne bi moglo biti daleko od istine. Pisanje putopisa sastoji se od putovanja i pisanja. Putovanja su lakši deo!
Putopis j

e književno-naučna vrsta u kojoj putopisac nastoji da objektivno opiše krajeve kojima je putovao, ali i da iznosi subjektivne pojmove, komentare i misli.
Zato trenutno nema boljeg putopisca od Sonje Lapatanov, čiji putopisi odstupaju od klasične forme, što ih čini neodoljivim za čitanje i bliskima srcu ma u kom vremenu da se čitaju. Iako vedri i naizgled laki, putopisi Sonje Lapatanov sadrže duboku životnu mudrost.

Zeleni kontinent je šesta knjiga Sonje Lapatanov, baletske umetnice, svetskog putnika i putopisca, kojoj su predeli i zemlje koje je proputovala bili povod za umetničko oblikovanje utisaka, zapažanja i razmišljanja o svemu što ju je kao autorku inspirisalo i zaokupilo na putovanju po Južnoj Americi, u periodu od 1996. do 2010. godine.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Južna Amerika
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Dereta; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 193 str.; 978-86-6457-058-9;