knjizara.com
Zašto se parovi svađaju

Mira Kiršenbaum (autor)

Zašto se parovi svađaju
760 din
Stara cena: 950 din
U korpu

Autorka nekoliko bestselera i stručnjak za veze Mira Kiršenbaum ispituje dinamiku moći u vezama i podučava parove kako da pomoću njenog metoda u tri koraka okončaju borbe za moc´ i ponovo pronađu put do ljubavi.
Kako dvoje ljudi kojima je istinski stalo jednom do drugog završe u narušenom odnosu, prožetom neprijatnostima?
Svaki par se u jednom trenutku tokom veze suoči sa sukobom, a često je koren problema u tome što ne ispunjavamo svoje potrebe. U početku c´emo pokušati da ga rešimo koristeći se razumnim zahtevima ili barem nagoveštajima izrečenim ljubaznim tonom. Ali kada nam to ne p

ođe za rukom, osec´amo se nemoc´no, što opet dovodi do uzdaha, kolutanja očima, tišine, suptilnih spuštanja, uvreda, pa čak i pretnji. To su potezi moc´i. Iako često nenamerno povlačimo poteze moc´i, rezultat je uvek isti: partner će se osetiti nemoc´no i pokušac´e ponovo da se osnaži. Ova beskrajno destruktivna dinamika i te kako narušava odnose, ponekad i trajno.
Stoga nam Kiršenbaumova otkriva efikasniji način za rešavanje problema bez konflikta, koji je razvila na osnovu višedecenijskog rada kao terapeut za partnerske odnose. Umesto da se služimo potezima moći kada shvatimo da ih i partner koristi, možemo postupiti drugačije, zbog čega ćemo oboje biti zadovoljni. Tako ćemo ujedno ublažiti vlastitu bol, udovoljiti neispunjenim potrebama i vratiti svoju vezu na pravi put.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija polova
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Publik Praktikum; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 268 str.; 978-86-6035-862-4;