knjizara.com
U potrazi za Napoleonom

Margaret Rodenberg (autor)

U potrazi za Napoleonom
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

„Svojim novim, romantičnim pristupom razotkrivanju Napoleona, autorka nam je otkrila sva njegova lica: oca, ljubavnika, prijatelja, ratnika.“
– The Literary Hill

Nakon što ode u izgnanstvo na malo ostrvo Sveta Jelena u udaljenom južnom Atlantiku, poraženi car Napoleon i njegova ljubavnica, Albin de Montolon, planiraju da pobegnu i spasu svog malog sina. Udružujuc´i porobljene Afrikance, britanske simpatizere, jevrejskog trgovca, korzikanskog odmetnika i francuske sledbenike, oni se suprotstavljaju izdaji u sopstvenim redovima, ponekad suptilnim, ponekad smelim, ali uvek očajničkim akcijama.

Usred

svojih strasti i intriga, Napoleon završava roman Klison koji je počeo da piše kao mladic´. Delo prerasta u poruku sinu kojeg su mu neprijatelji uzeli, ali kako da je prenese dečaku?

U teškim okolnostima Napoleon i Albin se udaljavaju, a želju za pomirenjem ugrožavaju njihove ambicije i Albinin muž. Da bi uspeo, Napoleon mora da nauči kome da veruje. Da bi preživela, Albina mora da odluči koga da izda.

Ovaj elegantni i uverljivo prikazani roman iz pera vrhunskog pripovedača pesničke duše svakako spada u sam vrh istorijske fikcije. Divna knjiga, puna novih saznanja.

„Složeno izatkana tapiserija oživljava poslednje Napoleonove godine, bremenite intrigama i tugom zbog gubitaka. Svaka čast Rodenbergovoj na spisateljskom daru i temeljno obavljenom istraživanju.“
– Kirkus Reviews

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski , Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 408 str.; 978-86-521-4603-1;