knjizara.com
Sve smo pokušali

Izabel Fijioza (autor)

Sve smo pokušali
594 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Suprotstavljanje, plakanje i napadi besa: kako najlakše prebroditi period od prve do pete godine.
„Sve smo pokušali, i ništa, on i dalje nastavlja!“, rečenica je koju često čujemo od iscrpljenih i razoružanih roditelja suočenih sa dečjim ekscesima. Ubeđivanja oko oblačenja i sređivanja igračaka, svađe pred polazak u vrtić ili odlazak na spavanje slome i najstrpljivije. Autoritarni roditelji to doživljavaju kao dečji bezobrazluk ili inat. Popustljivi roditelji misle da su loši roditelji. A šta ako je nešto drugo posredi?

Skorašnja otkrić

a u oblasti neuropsihologije kao i eksperimenti u psihološkim laboratorijama iz novog ugla osvetljavaju ponašanja naše dece koja nas izluđuju. Pred vama je bogato i duhovito ilustrovani praktični priručnik pozitivnog roditeljstva, koji nudi naučna objašnjenja kako bismo bolje razumeli mališane i konkretno se nosili sa onim što nas opterećuje, a sve u skladu sa uzrastom deteta, omogućujući nam da se više ne preganjamo sa svojom decom. Osnovno polazište jeste da je dečje ponašanje u službi njihovih razvojnih potreba jer dete je biće u razvoju – to je jednostavna ideja, ali je vrlo često zaboravljamo. Zato Izabel nudi izgubljenim roditeljima prave reči, postupke i ponašanja.

„Zahvaljujući ovoj knjizi, prestaćete da gubite živce, i bolje od toga – ona će vam pomoći da bolje razumete različite razvojne faze svog deteta.“ Family

Izabel Fijioza, autorka 20 naslova na temu pozitivnog roditeljstva, daje pedagoške odgovore na pitanja roditelja, i to uvek sa dozom humora. Njena dela su prevedena na 19 jezika.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dečja psihologija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 200 str.; 978-86-521-3534-9;