knjizara.com
Stručnjak za ljubomoru i druge priče

Ju Nesbe (autor)

Stručnjak za ljubomoru i druge priče
509 din
Stara cena: 599 din
U korpu

Najčitaniji savremeni skandinavski pisac
Jedan inspektor grčke policije skupo plaćenim životnim iskustvom postaje stručnjak za ljubomoru. Kad na ostrvu Kalimnos nestane nemački turista, lokalna policija pozvaće njega u pomoć.
Vozač taksija pronalazi minđušu svoje žene u poslodavčevom automobilu. Kako li je minđuša tu dospela?
Saznavši da je muž vara, jedna žena leti iz Njujorka za London, rešena da okonča svoj život. Ali koga će upoznati u avionu?
Pripovetke u zbirci Stručnjak za ljubomoru bave se najsnažnijim opsećanjima. Nesbe nam u svom dobro poznatom maniru prikazuje potencijalno smrtonosne posledice ljubomore, žudnje i neverstva.

„Malo ko je kao Ju

Nesbe u stanju da smesti snažna osećanja, potcenjene verske norme i arhetipske likove u okvir kriminalističkog žanra i tako uobliči jednu vešto napisanu, relevantnu i uzbudljivu povest. Zbirkom Stručnjak za ljubomoru i druge priče norveški pisac ponovo dokazuje da predstavlja klasu za sebe. Oštrim perom on transformiše naoko banalne i beznačajne događaje u sudbonosne prekretnice i duhovito ali i zastrašujuće oslikava savremeno društvo i svet oko nas.“
– Berlingske

„Jezički izraz, prikaz okruženja i stvaranje napetosti – sve to je besprekorno izvedeno u prepoznatljivom Nesbeovom stilu. Ponovo srećemo isti onaj jasan, koncizan izraz i takoreći biblijske praiskonske motive koje pamtimo iz njegovog romana Kraljevstvo.“
– VG

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 247 str.; 978-86-521-4263-7;